top of page

Základy spoločenského obliekania 1.


IMG_4897 uprava.jpg

Nebojte sa farieb !

Prečo dámy na Slovensku a nielen dámy ale aj páni nosia na jeseň a v zime tmavé odtiene oblečenia? Veď už stačí, že počasie je často pochmúrne, nemusíme byť aj my oblečení v takýchto farbách. A najmä ak ide o spoločenskú udalosť akou je ples.

Naozaj sa nieje čoho báť, vyniknite, otvorte sa a ukážte všetkým, že hviezdou parketu ste tu Vy !

Samozrejme, ide aj o veľkosť a po tmavých farbách siahajú väčšinou väčšie veľkosti, ale dámy, ak ste už raz 46-tka, budete ňou nielen v ružových ale aj v čiernych šatách. Nevravíme teraz o krikľavých odtieňoch alebo bielej, no radi by sme na plesoch videli aj staršie dámy alebo väčšie veľkosti v pestrejších farbách...

Topánky - elegantné, mali by ladiť k šatám. osobne máme najradšej sandálky. Lodičky predsa nosíme už bežne do práce, večer s kamarátmi, alebo len tak do mesta.

Také spoločenské sandálky, tie sa len tak hocikde nenosia. Pri jednoduchých šatách, napríklad krátkych, môžme zvoliť aj extravagantnejšie kúsky.

Ak sa už, dámy, chystáte na ples alebo nejakú slávnostnú udalosť myslite aj na účes a celú vizáž. Doladí to celkový obraz a ešte viac vyniknú aj šaty topánky a ostatné doplnky.

Doplnok postačí úplne jeden, prípadne nejaká sada. Môže to byť napríklad len zaujímavá čelenka, náhrdelník alebo kabelka, ktorá je neraz šperkom sama o sebe. Takéto a aj rôzne iné doplnky nájdete aj u nás, v Blonde Brunette požičovni spoločenských šiat v Bratislave. ;)

Tešíme sa na Vás !

Tím Blonde Brunette

49 views0 comments
bottom of page