top of page

Očarujúce večerné šaty: Odhalenie najhorúcejších trendov pre plesovú sezónu 2024


zdroj: wix media


Dôležitosť šiat na plese

Večerné šaty sú symbolom elegancie a šarmu. Pre mnohých je ples dlho očakávanou udalosťou a správny výber večerných šiat je nevyhnutnosťou pre tento výnimočný okamih. V tomto článku sa dozviete o najnovších trendoch vo svete plesových šiat pre rok 2024 a získate cenné rady, ako si vybrať perfektné šaty pre váš typ postavy.


Najhorúcejšie trendy pre plesové šaty v roku 2024

Rok 2024 prinesie nové a vzrušujúce trendy v oblasti plesových šiat. Jedným z hlavných trendov bude kombinácia klasiky a moderného dizajnu. Večerné šaty budú oživené hravými detailmi, ako sú mašle, perie alebo kamienky. Ďalším populárnym trendom budú geometrické vzory a asymetrické strihy. Tieto šaty pritiahnu pozornosť a dodajú vám vzhľad jedinečnosti.

Farby budú tiež hrať dôležitú úlohu pri výbere plesových šiat v roku 2024. Svetlé a pastelové odtiene, ako sú ružová, bledo modrá či sivá budú veľmi populárne alebo siahnite po šatách farby roku 2024, ktorou je "Peach Fuzz" tzv. Marhuľková. Ak preferujete niečo viac výrazné, klasickou čiernou, smaragdovou zelenou či tmavomodrou nič nepokazíte. Obľúbená je aj červená alebo fuksiová. Tieto farby dodajú vášmu vzhľadu nádych luxusu a originality.


šaty Yolanda a Marissa

zdroj: plus jeden deň a salón Blonde Brunette, fotenie s Petrou Dubayovou a Xéniou Zachar


Unikátne a pútavé štýly plesových šiat pre nadšencov módy

Pre tých, ktorí sa neboja experimentovať s módou, existuje množstvo unikátnych a pútavých štýlov plesových šiat. Zaujímavé sú šaty s extravagantnými detailmi, ako sú veľké nadýchané viacvrstvové sukne, puff rukávy, volány, mašle, čipka alebo trblietavé aplikácie. Tieto šaty vám umožnia vyjadriť svoju osobnosť a vytvoriť nezabudnuteľný dojem.

Ak preferujete minimalistický štýl, môžete sa rozhodnúť pre šaty s čistým a jednoduchým strihom. Tieto šaty vyniknú svojou jednoduchosťou a eleganciou a môžete sa "vyblázniť" na doplnkoch. Pre tých, ktorí majú radi extravagantné a výrazné šaty, ale zároveň chcú ostať v minimalistickom štýle, sú dobrou voľbou šaty s asymetrickým strihom napríklad na jedno rameno.


šaty Josline, Smeralda a Jessica

zdraj: Blonde Brunette salón


Výber perfektných plesových šiat pre váš typ postavy

Pri výbere plesových šiat je dôležité zvážiť váš typ postavy. Každý má inú postavu a jednotlivé štýly šiat môžu byť výhodné pre niektoré typy postáv a pre iné nie. Pre ženy s tvarom postavy v tvare jablka s väčším bruškom sú ideálne šaty, ktoré skryjú tento problémový priestor a vytvoria ilúziu štíhlejšej postavy. Šaty s A-strihom alebo šaty s pevnou korzetovou časťou a širšou sukňou sú pre takýto typ postavy skvelou voľbou.

Ak máte postavu presýpacích hodín s rovnakými proporciemi v ramenách a bokoch a užším pásom, môžete si dovoliť nosiť rôzne štýly šiat. Odviažte sa, siahnite po asymetrii alebo úzkych modeloch so zaujímavými detailami, ktoré dodajú vášmu vzhľadu pôvab. Pre postavu v tvare hrušky s užšími ramenami a širšou panvou sú ideálne šaty s výraznou hornou časťou a ľahšou padavou sukňou. Prípadne korzetové šaty, ktoré zvýraznia váš útly dekolt a široká objemná sukňa zase skryje to, čo má. Tieto šaty vyvážia proporcie a pridajú vám eleganciu.


šaty Lesley

zdroj: salón Blonde Brunette fotenie s Andrea Saky


Doplnky, ktoré doplnia a zdôraznia vaše plesové šaty

Správne doplnky môžu spraviť veľký rozdiel vo vašom vzhľade. Pri výbere doplnkov k plesovým šatám je dôležité zvážiť ich farbu a štýl. Pre jednoduché šaty je možné zvoliť viac výrazné doplnky, ako sú veľké náušnice alebo nápadný náhrdelník. Pri šatách s množstvom detailov je vhodné zvoliť subtilnejšie doplnky, aby sa neodvádzala pozornosť od samotných šiat.

Okrem šperkov sú tu aj iné doplnky, ktoré môžete zvážiť. Trendy sú ozdoby do vlasov ako čelenky, mašle, korúnky, sponky. Elegantná je aj retiazka na pás, ktorá zdôrazní váš pás a dodá vám ženskosť. Veľká, nápadná kabelka môže byť nielen praktickým doplnkom, ale aj štýlovým prvkov, ktorý priláka pozornosť.

Rukavičky hrajú túto sezónu opäť prím. Krátke bodkované po zápästie, štandardné po lakeť alebo aj dlhé do pólky ramien. Tredny sú aj transparentné rukavičky.

Nezabudnite tiež na správne topánky, ktoré by mali byť nielen pekné, ale aj pohodlné.

Pozor dámy ! Už dlhšie neplatí to zaužívané: kabelka vo farbe topánok. Kľudne siahnite to variácií tón v tóne a pozerajte sa na váš plesový look ako na celok.


zdroj: wix media


Tipy na nájdenie cenovo dostupných, ale glamúr plesových šiat

Nájdenie cenovo dostupných, ale zároveň glamúr plesových šiat nemusí byť ťažké. Existuje niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu získať šaty vašich snov za rozumnú cenu. Predovšetkým je dôležité začať hľadať šaty včas. Ak sa na poslednú chvíľu rozhodnete, budete mať obmedzený výber a ceny môžu byť vyššie.

Dobre zvážte nákupy online. Mnoho e-shopov ponúka plesové šaty ale častokrát sú krátke a nekvalitné, bez podšívky a z lacných materiálov. Neraz k nám zákazníčky prídu na poslednú chvíľu vyberať šaty, lebo ich online nákup nedopadol zrovna najlepšie. Alebo sa im stalo, že sa na plese stretli 5 žien v rovnakých šatách. Jednoducho trapas, ktorý na plese riešiť nechcete.

 Iným spôsobom, ako získať cenovo dostupné šaty, je prenájom. Nás salón požičiava spoločenské šaty už 9 rokov. Ide o top kúsky za zlomok ceny ich kúpnej hodnoty. Navyše máme z každých šiat iba jeden kus takže sa Vám nestane, že sa na plese stretnete v rovnakých šatách.


zdroj: salón Blonde Brunette


Udržateľnosť v plesovej móde

Svet módy sa stále viac snaží byť udržateľný. Aj vy môžete prispieť k udržateľnosti tým, že si vyberiete plesové šaty z lokálnych predajní.

Ak nechcete investovať do nových šiat, môžete si zvážiť aj možnosť prenájmu. Tým sa vyhnete vytváraniu nadmerného odpadu a prispievate k udržateľnosti módy. Obaly na šaty sú textilné a tiež ich využije viacero dám. Ak však viete, že idete na viacero plesov a chcete šaty kúpiť siahnite po výpredajových modeloch, ktoré sú stále krásne budete ich môcť nosiť dlhodobo.


zdroj: wix media


Úpravy a prispôsobenie večerných šiat

Aby vaše plesové šaty boli skutočne jedinečné, musia sa upraviť presne na Vás. Málokedy šaty sadnú presne a musíme ich v salóne "doťuknúť" do dokonalosti. Práve krajčírskymi úpravami kde riešime dĺžku, zúženie, doplníme šnurovanie aby sa šaty zapli, prípadne doplníme tenké špagetové ramienka pre pocit bezpečia ak sa jedná o korzetové šaty.

Ak sa Vám daný model páči ale chceli by ste zakryť ruky, za poplatok Vám vieme ušiť aj nové rukávy a doplniť ich na šaty, prípadne šaty doladíme podľa Vašich predstáv kedy vieme pridať alebo odstrániť nejaké detaily.

Pri úpravách nezabudnite na načasovanie. Upravovanie šiat môže trvať nejaký čas, preto je dôležité začať s úpravami včas, aby ste mali šaty hotové v predstihu pred plesom. Šaty si vyberte s dostatočným predstihom ,aby ste stihli prísť aj na úpravy. Úpravy mávame každý týždeň začiatkom týždňa väčšinou v pondelok alebo v utorok v poobedných hodinách od 15.00 a termíny si dohadujeme s každou našou klientkou dopredu.


zdroj: salón Blonde Brunette úpravy


Inšpirácie na plesové šaty od celebrít na červenom koberci

Ak hľadáte inšpiráciu pre váš vlastný plesový vzhľad, nemusíte sa chodiť ďaleko. Červený koberec je plný nádherných šiat, ktoré môžete využiť ako inšpiráciu. Prechádzajte si fotografie celebrít a pozrite si, aké šaty si vybrali na podobné udalosti.

Môžete sa inšpirovať farbami, strihmi a detailmi, ktoré sa vám páčia. Nezabudnite však, že je dôležité zostať verný svojmu osobnému štýlu a vybrať si niečo, čo vám skutočne pristane. Inšpirácia celebritami vám môže pomôcť objaviť nové trendy a nápady, ako vytvoriť vlastný unikátny vzhľad a nakombinovať doplnky účes a líčenie.


zdroj: wix media


Záver: Plesové šaty v roku 2024 - Ste pripravené zažiariť na plese?

Plesová sezóna 2024 prinesie množstvo vzrušujúcich okamihov, trendov a štýlov, ktoré vám umožnia zažiariť v svetle reflektorov. Bez ohľadu na to, aký je váš osobný štýl alebo typ postavy, existuje aj pre vás perfektná voľba. Dôležité je venovať dostatok času výberu šiat, doplnkov a kompletnému looku. Prinášame Vám aj niekoľko fotografií našich šiat ktoré sú na plesy obľúbené.



269 views0 comments
bottom of page